Moja cesta z tréningovej sály až na pódium

Publikované 17.01.2024

avatar autora ds-admin

ds-admin

Väčšinou to začína takto: - Robím Burlesque. - To je to na tyči? - Nie, to je poledance. - Aha, tak čo to je? - Pre mňa je to tanec. Sexy, zmyselný, také zvadzanie – teasing. - A ako si sa k tomu dostala?

Vtedy začnem rozpravať príbeh o tom, ako som to našla na internete, vyhľadala som si Bratislava Burlesque Academy a chcela som tam chodiť, vedela som, že ma to bude baviť. Písala som emaily, písala som na Facebook, ale všetky kurzy boli obsadené. V iných situáciach by som si povedala, že kašlem na to - osud, nevadí. Ale vadilo. A chcela som to ešte viac. Na kurz som sa dostala až v o trištvrte roka, ale medzi tým, som nevynechala žiaden workshop, či akciu. Úplne som sa s tým stotožnila. Vždy sa mi páčilo provokovať. Páči sa mi, že je to ženské, sexy a zvodné. Aj ja som taká chcela byť. A keď som si prečítala vetu : U nás sa nechudne, k nám prídete krásne a krásne odídete pochopila som, že cielom je cítiť sa dobre vo svoje koži.

Konečne. Prvý workshop – Milujte svoje krivky. Ideálne, lepšie by som začať ani nemohla, plná očakávaní som prišla a bola som nadšená, baby boli úžasné a krásne. Len ja som bola ako drevo, v strese, nebola som si schopná ani len rukavičku vyzliecť. Úplne som sa zasekla.

Šla som na ďaľší workshop a ďaľší, až kým konečne nezačal kurz. Prišlo dievča, normálne ako ty a ja, prezlieklo sa, pustilo hudbu, urobilo prvý pohyb a ja som prestala dýchať. Bola nádherná, sebavedomá s tajomným pohľadom a ladnými pohybmi. Lotta. Odvtedy som sa tešila na každý štvrtok, ako si aj ja natiahnem sieťované pančušky, vysoké nohavičky a dám si červený rúž. Niekto chodí na aerobik, ja chodím na burlesque. Až kým sa nezačali skloňovať výrazy ako svetlá, výber hudby, kostýmu atď. V duchu som si hovorila, že mňa sa to netýka, veď ja len chodím na tréning.

Pamätám si jednu hodinu kedy sme sedeli v kruhu, Lotta oproti mne vysvetlovala, ako to chodí na vystúpeniach, čo všetko treba pripraviť a premyslieť a na konci monológu sa spýtala, kto by mal záujem vystupovať. Polovica dievčat bez váhania zdvihla ruky. Mňa Lotta bez opýtania zaradila medzi ne. Stres, vzrušenie, všetky pocity sa vo mne miešali. Vedela som, že to chcem, ale sama by som si netrúfla. Začala som nad tým rozmýšlať, aké by malo byť moje výstúpenie, na akú pesničku, čo by som ním chcela povedať. Keď už som tri dni vstávala s melódiou v hlave, vedela som, že to je moja hudba a postupne som si vymyslela kostým, choreografiu a ostatné detaily.

Ani neviem ako a zrazu nacvičujem svoje prvé sólo. Dúfam, že to ľudia pochopia, že sa im to bude páčiť, že mne sa to bude páčiť, že to dám.

Teším sa na vás všetkých v publiku. Už o dva týždne na našej Newbies Show

Nastavenia cookies

Vyberte, s ktorými súbormi cookie chcete súhlasiť.